Επιτυχής επέμβαση συγκόλλησης 3 δακτύλων από τον Α. Μπερή

Επιτυχής μικροχειρουργική επέμβαση επανασυγκόλλησης τριών δακτύλων σε 15χρονο ασθενή επιτεύχθηκε από την ομάδα του καθηγητή Ορθοπαιδικής – μικροχειρουργού, Αλέξανδρου Μπερή, της Ορθοπαιδικού άκρας χειρός – μικροχειρουργού, Ελλάδας Παπαδογεώργου και του συνεργάτη τους Ορθοπαιδικού, Νικόλαου Δανιηλίδη, εξειδικευμένων Ορθοπαιδικών – Μικροχειρουργών, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Ο ασθενής ο οποίος είχε υποστεί πλήρη ακρωτηριασμό όλων των δακτύλων του δεξιού χεριού, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Ξάνθης με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες. Η ομάδα του καθηγητή διενήργησε αμέσως το χειρουργείο, που διήρκεσε 16 ώρες.

Η μικροχειρουργική επέμβαση αφορούσε μόνο τη συγκόλληση του δείκτη, του μέσου και του παραμέσου δακτύλου διότι ο ακρωτηριασμός είχε σοβαρό στοιχείο εξελκυσμού που καθιστούσε τη συγκόλληση του αντίχειρα και του μικρού δακτύλου αδύνατη.

Με τη χρήση μικροσκοπίου, μικροραμμάτων και μικροεργαλείων αποκαταστάθηκαν όλοι οι ευγενείς ιστοί του χεριού, αρτηρίες, φλέβες, νεύρα, τένοντες καθώς και τα οστά. Η αιμάτωση των δακτύλων επανήλθε πλήρως και ο ασθενής είχε πολύ καλή μετεγχειρητική πορεία. Εξήλθε από το νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες και θα συνεχίσει τη θεραπεία αποκατάστασης.
Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης έχει διενεργηθεί σημαντικός αριθμός συγκολλήσεων και επεμβάσεων άκρας χειρός σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα οι οποίοι εμπιστεύονται τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εξειδικευμένης ομάδας χειρουργικής χεριού – μικροχειρουργικής που το νοσοκομείο διαθέτει.

Sorry, the comment form is closed at this time.