Α. Μπερής: Η ιστορία της Μικροχειρουργικής στο 37ο Σεμινάριο

Με διάλεξη του Καθηγητή Ορθοπαιδικής Αλέξανδρου Μπερή για την «Ιστορία της Μικροχειρουργικής – Εφαρμογές» πραγματοποιείται αύριο η επίσημη έναρξη των εργασιών του 37ου Σεμιναρίου Μικροχειρουργικής και του 11ου Σεμιναρίου Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων και Βραχιονίου Πλέγματος, στα Ιωάννινα.

Το σεμινάριο με Επίτιμους Προέδρους τους Καθηγητές Παναγιώτη Σουκάκο και Αλέξανδρο Μπερή, πραγματοποιείται για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση Ορθοπαιδικών, Πλαστικών Χειρουργών, Γναθοχειρουργών, Νευροχειρουργών αλλά και ιατρών σχεδόν κάθε χειρουργικής ειδικότητας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στις μεθόδους της Μικροχειρουργικής.

Η πραγματοποίηση του μοναδικού και καταξιωμένου στον ελληνικό και γενικότερα στον ευρωπαϊκό χώρο, Σεμιναρίου στις 26-29 Ιουνίου, οργανώνεται από τις Ορθοπαιδικές Κλινικές των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Ιωαννίνων και Πατρών και το Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης – Αττικόν Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ομιλητές και εκπαιδευτές του Σεμιναρίου είναι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ειδικοί στον τομέα της Μικροχειρουργικής.

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική άσκηση σε πειραματόζωα. Πραγματοποιείται στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος» στα Ιωάννινα. Οι εργασίες του ξεκινούν αύριο Τετάρτη στις 19.30 και ολοκληρώνονται το Σάββατο στις 16.00.

Φέτος το σεμινάριο είναι τιμητικά αφιερωμένο στον Καθηγητή – Ακαδημαϊκό Ανδρέα Τζάκη, Καθηγητή Χειρουργικής των Μεταμοσχεύσεων, κάτοχο της έδρας που φέρει τιμητικά το όνομά του, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μαϊαμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Sorry, the comment form is closed at this time.